feb 022010
 

Förstår inte varför det inte räcker med tejp för att täta..?

Hål

Hålet

Ja det var alltså röret till vattenutkastaren som har sprungit läck. Har tydligen inte mått bra på länge. Jag tycker ju att former är trevligare, men rörkrökaren tyckte inte det skulle se ut så.

Efter att ha väntat hela förmiddagen på att få någon som helst indikation på att försäkringsbolaget hade börjat hantera ärendet ringde jag till handläggaren. Men han hade ju lämnat över det till kollegan medsamma. Ok. Ett samtal till kollegan som ursäktade sig att han försökt ringa flera gånger utan att få svar…

Ska sägas i sammanhanget att fasta telefon hade slutat fungera, vilket gjorde mig inte mindre… störd?.. när jag stod i den lilla fontänen och skulle försöka ringa samtidigt som jag skruvade på kranarna med den fasta nyckel som hängde i en kedja i ”vatten- och elskåpet”. När jag väl hade gjort felanmälan om läckan gjorde jag även felanmälan (via webben) på telefon och kunde då samtidigt vidarekoppla till min (privata) mobil, riktigt praktiskt faktiskt. Det märkliga var att ADSL fungerade…hm… Går inte det på samma trådar…? Hmm…

Nåväl, fick telefonnummer till byggfirma och fick snabbt svar och hjälp. Inom tjugo minuter kom första kille för att undersöka. Han började och insåg att han behövde isolering och att rörmokare behövdes (hade jag ju redan klurat ut själv, men ändå). Han ringde ”verkmästarn” som sa att rörkrökaren redan var på väg och han var på plats tio minuter senare. Inom en halvtimme var vattnet på och inga mer synbara fel/läcker fanns. Första kille var snart åter med isolering och fixade sitt och åkte. Om bara ”kollegan” hade ringt rätt nummer (eller vad han nu hade gjort när han inte kom fram) så hade det var löst redan på förmiddan.

Återstår nu att Anticimex kommer och inspekterar och åtgärdare ev skador. Får en dag hemma till alltså… Missar dessvärre ledarutbildningen men ibland får man prioritera.

Telefon då? Jo Telias förväntade att den skulle var åtgärdar kl 2400 4/2, dvs inom den tid som de utger fixa saker. Men av någon anledning som jag inte ska grotta i så började faktiskt den att fungera så jag kunde makulera felanmälan (via telefon och en massa knapptryckningar).

Stor eloge till Håkan Ström Byggnads AB och Lundstedts rör för snabb insats.

Sorry, the comment form is closed at this time.