sep 142011
 

Anmälde mig till yogakurs, kundaliniyoga, och första tillfället var igår. De flesta av mina ”fördomar” om yoga besannades, men de är ju inte värrre än att jag var (är) villig att betala för kursen.
Oavsett så var det skönt att verkligen ha en ”lugn stund”. Att sjunga mantran kanske inte är min grej, men man kan ju ofta göra övningarna på sitt eget sätt och i sin egen takt så det kommer nog att gå bra. Om det blir fortsättning återstår att se efter nyår.

Yoga är en mångtusenårig disciplin som lägger lika stor vikt på den mentala träningen som på den fysiska – en lustfylld träningsform som ökar välbefinnandet. En grundtanke inom yoga är at skapa balans i kroppen, tanke och själ för att ge styrka att påverka den egna livssituationen i positiv riktning. Yoga erbjuder enkla redskap som bland annat ger ökad uthållighet, kraft, koncentrationsförmåga, medvetenhet och medkänsla. Yoga kan anpassas till allas förutsättningar och behov. Med kraftfulla andningsövningar och dynamiska rörelser vitaliseras och integreras immunförsvar och nervsystem.

Sorry, the comment form is closed at this time.