apr 232012
 

Mellansvenska handbollsförbundet har lagt detta förslag:

”MSHF´s TK vill med följande förslag öppna upp juniorserierna för att kunna hålla kvar spelarna på ”rätt nivå” och inte tvinga A-ungdomar att spela seniorhandboll då man kanske inte har tillräckligt med spelare för att anmäla ett juniorlag i seriespel.

Förslaget är. Ge en generell dispens för upp till 3st överåriga (seniorer) spelare per match målvakt inräknad att delta i juniorserien Herr och Dam. I och med att dispensen skulle vara generell behöver man inte söka dispenser för aktuella spelare, utan det lagen behöver ha koll på är om det är någon spelare som är född före 1993 med på matchprotokollet.

MSHF´s TK tror att om detta förslag går igenom skulle det ge flera lag möjligheten att anmäla och behålla juniorlag i seriespel.”

Är inte så säker på det. De lag som är med måste ändå ställa upp och spela och inte skylla på spelarbrist bara för att de inte får med de bästa och riksera en förlust.
Som det är skrivet finns ingen övre ålder för de ”överåriga”. Det innebär att det, i vissa fall kan bli konkurrens om B-lagspelare. Å finns det några regler mot att spela i divison x ena matchen och juniorlaget andra..?

Nej, jag är inte säker på att detta hjälper. Man måste se mer långsiktigt på det och få med sig spelarna hela vägen ”över” de traditionella ”lämna” åldrarna, mellan de olika skolstadierna (mellan-hög-gymnasiet).

 

Sorry, the comment form is closed at this time.