nov 012009
 

Har du tänkt på att det kan bli dyrare och köpa billigare?

I alla fall om det är något som är fel och du behöver returnera.
Köpte ett externt chassi från Misco för att ha som extra disk/backup. Efter en kort tid hittade inte datorn disken. Började felsöka och kunde konstatera med bl a hjälpa disktillverkarens analysverktyg att det inte var något fel på disken. Efter att disken varit uttagen från chassit fungerade den, men nästa gång gick det inte igen. Disken fungerade oklanderligt som intern disk i datorn.

En förfrågan till Misco hur jag skulle förförfara gav ett RMA-nummer och det vara bara att gå till posten (var nu posten finns) och skicka in, porto betalt. Inom en vecka kom det ett postförskottspaket. Äh… vaddå? Det vart inte så högt att de kunde ha tagit undersökningsavgiften. Nå svaret var att de undersökt utan att hitta något men ändå inte tagit någon avgift för det, så det jag skulle betala vara dubbla frakten.

Ok då funderar den väl då. Men nejdå inte. Skrev och undrade hur det hade gått till och då fick jag svaret att de testat och att det fungerade. De gjorde inte åt tillfälliga eller intermitenta fel. Alltså – det var inget fel!

Nu hade jag betalt nästan lika mycket i porto som ett nytt chassi kostade och lagt ner åtskilliga timmar i felsökning för att vara säker och inte just som jag fått, ”Inget fel”.

Alltså kan det vara lönsamt att handla hos din lokale handlaren även om siffrorna på prislappen är högre än vad du hittar på nätet. Men det får ju du avgöra vad din tid är värd.

Sorry, the comment form is closed at this time.