The Amazing Spider-Man 2

Titel: The Amazing Spider-Man 2 

Premiär: 18 april

Speltid: 2 timmar 22 minuter

Genre: Action, Sci-Fi, Äventyr

Regi: 

Skådespelare:  , mfl.

Handling: Spider-Mans största strid har alltid pågått inom honom själv: kampen mellan den vardaglige Peter Parker och det tunga ansvar som vilar på Spider-Mans axlar. Men nu ställs Peter Parker inför en mycket större konflikt: Electro, en fiende med betydligt större krafter än han själv. Och när hans gamle vän Harry Osborn återvänder inser Peter att alla hans fiender har en sak gemensamt: OsCorp. Kan Spider-Man skydda New York-borna från den ondska som hotar staden? (Från SF.se)

Mina tankar: Första uppföljaren till vad som kanske var en aning tidig reboot av karaktären. Gillade trots det den första, så hade givetvis förhoppningar på den här också. Filmen finns att tillgå i 3D, dock inte på SF:s biografer.

Det börjar mer som en komedi än en actionfilm, men känner dock inte att det gör så mycket, för det blir 10 ton action senare. En skurk ska det ju också vara, men här får vi till och med flera stycken (i olika fokus).

Garfield och Stone är åter tillbaks i sina roller och dansar igenom detta utan problem, kemi på hög nivå. Foxx (Electro) är också bra, lyckas fånga in ”hela skalan”, både nördig och halv skräckinjagande. Sen är det värt att nämna DeHaan (Harry Osborn, den som sett Sam Raimi’s Spider-Man vet vad som är att vänta) som jag tycker har mer att ge.

Underhållande film, som uppfyller mina förväntningar. Action, komedi och lite emotions ett bra omfång för en bra film. Bra skådespelare, faktiskt lite spänning och längtan för mer. Lång speltid, 2 timmar 22 minuter, vilket det inte känns som – det är ju positivt. Tredje filmen kommer 2016 (och 4:e 2018). Betyget blir en…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.