Noah

Titel: Noah 

Premiär: 4 april

Speltid: 2 timmar 18 minuter

Genre: Action, Drama, Äventyr

Regi: 

Skådespelare: , mfl.

Handling: Gud har bestämt sig för att ödelägga världen och förgöra alla varelser på den. Men en rättfärdig man, Noah, får i uppdrag att rädda en utvald skara som ska befolka jorden på nytt. När syndafloden närmar sig blir tiden knapp att bygga en jättelik ark som ska rymma överlevarna. (Från SF.se)

Mina tankar: Det här var en av kommande (nu har den visserligen gått ett tag men i alla fall), som jag hade stora förhoppningar på. Postern säger ”3D”, det blev det inget med, kanske lika bra det. För mig på ytan en välkänd historia (sen om det är sant eller inte och man ska tro på en viss bok?), men inte mer djupgående än så.

Stor del av budgeten gick åt till specialeffekterna (har jag läst någonstans, men minns inte var i skrivande stund). Jag tycker det är ett blandat resultat som har åstadkommits. En del (de flesta) är bra gjorda, men en del är lite sådär.

I skådisväg så finns här ett par stora namn, de flesta (Crowe, Connelly, Watson, Lerman och Winstone) fick vara med på omslaget. Samtliga av dessa presterar bra men det känns som det saknas något för dom att jobba med – manuset.

Noah var en film som jag, som sagt, hade stora förhoppningar på, men jag blev faktiskt lite besviken. Med en speltid på nästan 2 timmar och 20 minuter så kan man tyckas få lite mer djup än vad man faktiskt fick och det blir väldigt utdraget. Karaktärerna blir ”platta” och i och med det att manuset känns halvbra gör att skådespelarna inte får så mycket att spela på. Dock tycker jag alla får godkänt, utan tvekan (till och med Crowe, som jag har aningen svårt för nu för tiden). VFX:en som helhet får godkänt, trots att jag tycker man borde ha fått ut mer av dom pengarna. Betyget blir en svag…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.