Hunger Games: Catching Fire

Titel: The Hunger Games: Catching Fire

Premiär: 20 november

Speltid: 2 timmar 26 minuter

Genre: Action, Äventyr

Regi: 

Skådespelare: , mfl.

Handling: Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna – och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar – inklusive Gale och Peeta som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla. (Från SF.se)

Mina tankar: En väntad uppföljare till filmen med samma titelnamn – The Hunger Games. Och för att inte förvirra publiken så fick även denna filmen den ”övertiteln” och undertitel ”Catching Fire”, vilket andra boken i serien heter. Trots stor succé efter första filmen (spelade in 8x sin budget) har jag inte tagit mig tid att läsa serien, så helt grön på vad den kom att handla om (utöver synopsisen).

Blev halvt chockad när jag såg speltiden (även om det vid senare efterforskningar/catch-up, visade sig att även första filmen hade snarlik längd), dock var det inte något större problem efter att en ganska långsam introduktion och recap från förra filmen.

Vad gäller skådespelarensemblen så tycker jag att samtliga höjt sig ett snäpp i rollprestationerna (har dock ingen koll på vad förlagan säger om karaktärerna).

Då kostymavdelningen (och även smink) har en ganska betydande roll till filmen så tycker jag att det ska kommenteras. För även om utseendet på dräkterna inte alltid är det snyggaste, så tar det inte ifrån dem att dessa är ganska imponerande skapelser (se dessa för några exempel, 1, 2, 3, 4 och 5).

Lyckad uppföljare som ger mersmak. Bra skådespeleri, effekterna i stort och för den som inte har läst böckerna (kanske även för de som har gjort det) bra spänning. Och tack vare att slutet på filmen får mig att vilja se nästa film och fortsättningen på en gång (men det får vänta ett år) drar upp lite grann faktiskt – det är något speciellt med cliffhangers som görs bra. Betyget blir en…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.