The Hunger Games

Titel: The Hunger Games

Premiär: 23 mars

Speltid: 2 timmar 22 minuter

Genre: Action, Drama, Sci-Fi

Regi: Gary Ross

Skådespelare: Jennifer LawrenceJosh HutchersonLiam HemsworthElizabeth BanksWoody HarrelsonAlexander LudwigIsabelle FuhrmanDonald Sutherland, mfl.

Handling: Hungerspelen är baserad på Suzanne Collins succéroman med samma namn, om en gastkramande framtid som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak – att hålla folket i schack. Varje år direktsänds Hunger games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner – den som överlever. Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungergames har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen. (Från SF).

Mina tankar: Ännu en film baserad på en bokserie (som jag inte har läst). Och stigande förväntningar efter att de första (positiva) recensionerna trillade in. Trots att jag egentligen inte riktigt visste vad som väntade, bortsett från vad som visades i trailern.

Speltiden: Kanske var i längsta laget, men samtidigt undrar jag om man hade fått med det viktigaste om den varit kortare. Möjligt att man hade kunnat kapa 10 minuter.

Skådespelarna: Här har dom fått ihop en riktigt bra ensemble, tycker jag. Lawrence (Winter’s Bone), Hutcherson (Bron till Terabitia), Harrelson (Zombieland) plus de övriga. ~4/5

Musiken: Njae, alltså… Det var ju den ”regelrätta bakgrundsmusiken”, som jag dock inte tyckte räckte för att förhöja filmupplevelsen något extra. Vilket jag tycker är meningen, så den punkten får bara ~2/5. Men låtarna under eftertexten var ganska bra faktiskt.

Totalt: Underhållande, spännande och väl utförd. Bra skådespelarinsatser, men ett mindre bra soundtrack. Jag tvekade lite i början över vad jag skulle sätta för betyg, men när jag väl bestämde mig så blev det en mycket stabil…

 

 

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.