Vi är bäst!

Titel: Vi är bäst! 

Premiär:  11 oktober

Speltid: 1 timme 42 minuter

Genre: Drama, Komedi

Regi: 

Skådespelare: , mfl.

Handling: Stockholm 1982. En film om Bobo, Klara och Hedvig. Tre tjejer som är 13 år. Som drar runt på gatorna och babblar. Som är modiga och tuffa och starka och svaga och förvirrade och knasiga. Som får klara sig själva alldeles för tidigt. Värmer fiskpinnar i brödrosten när mamma är på krogen. Startar ett punkband utan att ha instrument att spela på, trots att alla säger att punken är död. (Från SF.se)

Mina tankar: Ska jag vara ärlig så lockade inte den här filmen, varken med postern eller trailern. Sen att jag inte är speciellt förtjust av punk-musiken som genre, kändes också som ett hinder. Men samtidigt visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig – överraskning.

Kan börja med skådespelarna. Och här så fick jag bara positiva intryck, mycket bra barnskådisar. Många (ja, rentav de flesta) vuxna kände jag inte igen, förutom ”Katarina” från ”Salve” (1997), Anna Rydgren. Den referensen tyckte jag var lite kul.

Upplägget är bra och det rullar på utan några större dippar. Sen bjuds det på lite nostalgi (säger jag som inte var med på den tiden), bland annat med Clock. Man skämtar med Solna och Västerås, vilket var ganska kul.

Sammanfattningsvis är det en ganska simpel film som gör det den ska, bra skådespeleri och vissa roliga karaktärer… och lite bra musik, faktiskt. Plus för ”levande” eftertext. Betyget blir en…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.