The Butler

Titel: The Butler

Premiär:  11 oktober

Speltid: 2 timmar 12 minuter

Genre: Drama, Biografi

Regi: 

Skådespelare: , mfl.

Handling: Cecil Gaines tjänade åtta presidenter som Vita Husets främste butler från 1952 till 1986. Under dessa år hade han en unik åskådarplats då politisk och rasrelaterad historia kom att skrivas.

Mina tankar: Som avslöjas från postern, det är en himlans massa med stora namn. Frågan är om det blir överflödigt och hur mycket amerikansk politik man skulle bli matad med.

Ja, den börjar från slutet och fortsätter från början. Frågetecken på det? Nä, det lät mer invecklat än det var. Det drar igång i ”modern tid” (vad det nu innebär, kanske Obama’s första runda som President) och återberättar hela historien fram tills det börjar/slutar. För min del känns filmen ganska långsam, men inte lång, men det tar ut varandra på något sätt som gör att det funkar utan att det blir tråkigt. Det händer ju saker hela tiden.

Att nämna skådespelarna är väl ett måste för denna. En hel drös, och utan att komplicera ett omdöme och så vidare så kan jag snabbt säga att det är utmärkt skådespeleri. Vissa är bara med som hastigast men likheterna (främst för presidenterna) är klockrena, speciellt Alan Rickman som Reagan.

Filmen är helt okej, men ändå tycker jag det saknas vissa komponenter. Det känns utdraget trots att storyn sträcker sig under flera decennier, kanske låter konstigt men så är det. Gällande skådespelarna känns det som att mycket talang slösas bort, i och med att presidenterna byts ut så görs även respektive skådespelare. Det blir mer som cameo-roller, tycker jag. Plus för den lilla historialektionen. Betyget landar på en…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.