Gravity

TitelGravity 

Premiär: 25 oktober

Speltid: 1 timme 31 minuter

Genre: Sci-Fi, Drama, Thriller

Regi: 

Skådespelare: , mfl.

Handling: Dr. Ryan Stone är medicintekniker och är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarna astronauten Matt Kowalsky som är ute på sin sista resa innan pensionen. Rymdfärjan förstörs, Stone och Kowalsky är helt ensamma – och endast ihopkopplade med varandra glider de ut i mörkret. Av tystnaden förstår de att all kommunikation med Jorden har brutits och samtidigt som rädslan övergår i panik så försvinner lite syre för varje litet andetag. (Från SF.se)

Mina tankar: Nyfikenheten var väldigt stor redan efter första trailern. Sen att Cuarón satt i registolen gjorde inte saken värre. Sen velade jag lite mellan om jag skulle se vanliga eller 3D-versionen, det blev det senare. Det var ju det som anti-3D-kritikerna hade sagt. Risken var väl dock att filmen hade blivit över-hypad.

Det är inget snack om att detta är den visuellt snyggaste filmen i år, kanske till och med de senaste åren. 3D:n är mestadels helt okej, det finns scener där vissa objekt inte går i synk ordentligt så det blir bara halveffekt (möjligt att det bara var mina ögon). Men om man bortser från 3D:n som extra attribut, så är det otroligt snyggt gjorda specialeffekter, kan tänka mig att större delen filmades på green-screen. Tyngdlösheten har man fått till snyggt och trovärdigt.

I förteckningen har jag fått med de mesta i rollistan. Nu är det bara Bullock och Clooney som får agera ordentligt och deras insatser är det inget fel på, tycker jag.

Måste också kort nämna soundtracket, som jag tycker imponerar stort. Både maffigt och minimalistiskt på samma gång.

Efter en otrolig sammanhängande och till slut ganska intensiv öppningsscen så går tempot ner. Sen fortsätter det i ganska lågt tempo, men går under två-tre omgångar upp i intensitet. Speltiden, 1.30 går rätt så fort, trots att det inte händer jättemycket, sen kommer slutsekvensen som går fort och rätt som det är så är det slut. Det finns mycket bra saker, skådespeleri, effekterna(!) och musiken. Tyvärr, så känner inte jag att detta är en fullpoängare, utan det får räcka med en stark…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.