Before Midnight

Titel: Before Midnight 

Premiär:  20 september

Speltid: 1 timme 48 minuter

Genre: Drama

Regi: 

Skådespelare: Walter LassallyYiannis PapadopoulosAthina Rachel TsangariPanos Koronis, mfl.

Handling: Richard Linklaters efterlängtade tredje film i den romantiska trilogin som började med Before Sunrise och Before Sunset, givetvis även denna gång med Julie Delpy och Ethan Hawke i huvudrollerna. (Från SF).

Mina tankar: Ja, som synopsisen avslöjar så är detta en tredje filmen i en serie. Då jag inte sett (eller faktiskt hört talas om) dessa två föregångare så försökte jag leta upp dom, men utan bra resultat.

Vad gäller skådespelarna, så tonas detta i stort ner till endast Hawke och Delpy’s karaktärer, vilket i och för sig är förklarligt då filmen handlar om dessa två. Resten tonas bort, även om dessa finns med i det ”omedvetna”.

Måste säga att det börjar bra, fortsätter helt okej men blir för min del lite för mycket. Det blir en, vad som känns som, ändlöst dialog karaktärerna mellan. Få, väldigt få uppehåll. Man matas hela tiden med nytt. Efter lite tänkande, så tror jag inte att det var mer än tio olika scener. Flygplats, bil, kök, ”balkong”, middagsbord, landsbyggd/by, hotellrum och ett hamnkafé.

Jag ska dock säga att jag tycker skådespeleriet är bra, samt att fotot (främst över de grekiska vidderna i början) och även kameraarbetet utförs på ett fint sätt. Kanske att man upplever filmen annorlunda om man sett de tidigare, och där med är ”van” med utförandet – det är inte jag. Dock gör slutet att jag vill ha mer – blandade intryck. Betyget blir en svag…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.