Hope Springs

TitelHope Springs 

Premiär: 7 september

Speltid: 1 timme 40 minuter

Genre: Komedi, Drama

Regi: David Frankel

Skådespelare: Meryl StreepTommy Lee JonesSteve CarellJean SmartElisabeth ShueBen RappaportBrett Rice, mfl.

Handling: Ett gift pars äktenskap sjunger på sista versen. För att råda bot på problemen åker de till ett äktenskapsretreat där en terapeut, spelad av stjärnkomikern Steve Carell, under en intensiv och oortodox helg försöker få dem att rädda sitt äktenskap. (Från SF).

Mina tankar: Så här direkt nån timme efter att ha sett den, så kan jag utan tvekan säga att detta inte var en film som riktade sig till min målgrupp. Utan den riktar sig mer mot den äldre skaran. Tydligen tillåten från 7 år nu, enligt SFs hemsida. 15 år stod det på min biljett (kanske hamnar där emellan, 11)…

Speltiden: Något seg, men flyter ändå på bra på något vis. Och, på grund av ”temat”, så blir det också lite upprepande i vissa scener.

Skådespelarna: Två stycken veteraner, Meryl Streep och Tommy Lee Jones. De båda svajar lite i sitt agerande och i kemin sinsemellan (vilket dom ju i för sig ska göra), men mesta dels så tycker jag de gör det bra. Sen var det ju också Steve Carell, som agerar i en ”seriös roll”, utan så komiska inslag. Det gör han faktiskt också bra.

Musiken: Jag noterade bara två musikstycken, under filmens gång, men det visade sig senare att det faktiskt var ett drygt dussintal (på bland bands-manér). Hur som helst så blir det inget toppen betyg på denna front, knappt godkänt.

Totalt: Halvbra film, för min smak, men funkar troligtvis bättre för den tänkta målgruppen. Jodå, jag fick mig några skratt emellanåt. Skådespeleriet lyfter mot vad annars är en tråkig handling. Betyget pendlar mellan en tvåa och en svag trea, och det är just det jag känner att den landar på, för tillfället, en…

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.