En underbar jävla jul

Titel: En underbar jävla jul

Premiär: 13 november

Speltid: 1 timme 55 minuter

Genre: Drama, Komedi

RegiHelena Bergström

Skådespelare: Robert GustafssonMaria LundqvistAnastasios SoulisAnton LundqvistRakel WärmländerHelena BergströmKajsa Ernst, m.fl.

Handling: 27-åriga Simon och Oscar har varit ett par i tre år. Tillsammans med sin nära vän Cissi har de köpt ett ”karaktärsfullt” hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar! Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon. Tillsammans ska trion bilda familj. Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton – toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra, och vara snälla mot varandra. Jesus födelsedag! (Från SF.se).

Mina tankar: Såg trailern – kändes som ett ”hmmm?!”. Något som inte ska lastas på filmen (kanske?) är att posterna känns ”oj vad tråkig!”. Några stora namn i rollistan, ja det återstår väl att se hur detta går…

Speltiden tycker jag är bra, tänker inte någon gång på tempot och vad som kan tänkas vara kvar. Bra!

Skådespelarna är över förväntan. Speciellt Gustafsson som i stort sett bara spelar komedi annars, är ruskigt bra. Lundqvist (junior) imponerar också.

Det hade ju varit en ”perfekt julfilm”, men då den går upp i mitten på november så kan man ju inte kalla det för det på riktigt – även om temat är det. Hursomhelst det är en sevärd film. Skådespelet överträffar som sagt mina förväntningar och den blir inte tråkig. Sen har den sina höjdpunkter med humorn, som med dagens samhällssyn kanske skulle ses som ”vågad”. Betyget blir en…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.