She’s Funny That Way

TitelShe’s Funny That Way 

Premiär: 20 juni

Speltid: 1 timme 34 minuter

Genre: Komedi

RegiPeter Bogdanovich

Skådespelare: Imogen Poots, Illeana DouglasOwen WilsonRhys IfansAustin PendletonJennifer AnistonWill ForteKathryn HahnGeorge Morfogenm.fl.

Handling: Izzy, en ”call girl” med drömmar om Broadway, blir bokad av regissören Arnold Albertson som blir förtjust i den målmedvetna unga kvinnan. Detta leder till att natten slutar med att han betalar henne 30 000 dollar för att aldrig prostituera sig igen. Izzys lycka fortsätter då hon får provspela mot stjärnan Delta Simmons för en Broadway-föreställning som Deltas make – samme Arnold – regisserar. Till råga på allt fattar även pjäsens manusförfattare Joshua tycke för Izzy, vilket inte går hand i hand med att han redan dejtar den excentriska Jane, Izzys psykolog. (Från SF.se).

Mina tankar: Hade ingen koll på denna innan, och det var en ren slump att jag ”hade möjlighet” att se den. Eller jo, att det var en komedi gick ju uppenbarligen att se på postern.

Hade filmen varit längre hade det nog blivit totalt kaos i och med alla ”hit-å-dit-handlingar” (den personen känner den personen som känner den personen som känner första personen, som ett litet kretslopp). 1 timme och 30 minuter kändes alldeles lagom.

När det gäller ensemblen så har vi ju faktiskt ett par större namn. Poots, som jag faktiskt såg redan  i ”28 veckor senare” (2007) och har sett flera rollprestationer är det en person att även i framtiden hålla utkik efter. Sen de ”vanliga” Hollywood:arna; Wilson, Aniston, Forte, Hahn och Ifans. Ja, det är ett bra mix/prestation, typ.

En helt okej film, som berättar en historia där vi har ett par karaktärer som på olika sätt någon eller några och på detta sätt uppstår det vissa ”svårigheter”, vilket är beskrivet ovan. Den har sina stunder och som är roliga, men det finns även mindre bra stunder. Men hur som helst är det bra skådespeleri och några andra kända ansikten som dyker upp i mindre roller. Underhållning för stunden, javisst. Betyget blir en…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.