Kingsman: The Secret Service

Titel: Kingsman: The Secret Service 

Premiär: 30 januari 2015

Speltid: 2 timmar 9 minuter

Genre: Action, Äventyr, Komedi

RegiMatthew Vaughn

SkådespelareColin Firth, Michael Caine, Taron EgertonMark HamillMark StrongJack DavenportTom PriorSofia BoutellaSophie Cooksonm.fl.

Handling: En superhemlig underrättelsetjänst rekryterar en småkriminell kille med potential till sitt stenhårda träningsprogram för blivande agenter. Samtidigt dyker det upp ett hot mot världen som skapats av ett galet teknikgeni. (Från SF.se).

Mina tankar: 2015 års första film, ja på bio det vill säga. En överraskning måste jag säga, hade inte trott att denna skulle visas – men det är ju det som är tjusningen med Bioklubbens förhandsvisningar. Av trailern att döma kan detta bli något bra (kanske till och med riktigt bra, men har inte hunnit läsa några recensioner). Om inte annat så borde ju några av dessa namnkunniga herrar (bland annat Firth och Caine) bidra till filmen.

Speltiden känns spontant kanske som det skulle vara i längsta laget för en sådan här actionkomedi. Men det är ett riktigt bra upplägg så jag har inte heller den ”det är så långt”-tänket. En eller två lättare partier, annars två tummar upp.

Skådespeleriet är riktigt bra, både från Firth, Caine, Strong och en Samuel L. Jackson – som gör en lite skruvad version på sitt vanliga ”översittarspel”. Även de som jag inte sett i något tidigare, Egerton (en att hålla ögonen på i framtiden?), Boutella och Cookson gör mycket bra prestationer.

Trevlig film denna (tydligen baserad på serietidningen ”The Secret Service”, efter lite efterforskningar). Fotot är fint, skådespelarna är bra och även musiken. Kanske att man hade kunnat lägga lite mer krut och pengar på några av specialeffekterna, då det var ett par tillfällen där det var uppenbart sådana inblandade. Rekommenderar! Betyget blir en…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.