The Imitation Game

Titel: The Imitation Game 

Premiär: 16 januari

Speltid: 1 timme 54 minuter

Genre: Drama, Biografi, Thriller

RegiMorten Tyldum

SkådespelareBenedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew GoodeAllen LeechCharles DanceMark StrongJames NorthcoteTom Goodman-HillSteven Waddingtonm.fl.

Handling: Strax före utbrottet av Andra världskriget anmäler sig Alan Turing, en briljant ung matematiker, som frivillig till den brittiska underrättelsetjänsten. Snart leder Turing ett MI6-team bestående av en brokig skara forskare, lingvister, schackexperter och underrättelsetjänstemän med uppgift att knäcka koden till nazisternas påstått olösbara Enigmachiffer. Samtidigt som Turing för en kamp mot klockan med miljoner människoliv på spel, döljer han en hemlighet för omvärlden. (Från SF.se).

Mina tankar: Jag tror jag läst om denna i Empire Magazine (brittisk filmtidning), men lade nog inte mycket intresse till den.

Speltiden är helt okej, några små sekvenser som är lite tempofattiga (inte för att det på något sätt är en actionfilm, men mitt i natten behövs något för att hålla intresset uppe). Klockar in under 2 timmar.

I rollerna ser vi den på senare år ultrapopulära Benedict Cumberbatch (Sherlock, Star Trek Into Darkness, Hobbit-trilogin – för att nämna några) och med all rätt, det är riktigt bra. Vi har även Kiera Knightley (som har gått relativt anonym under senare år), Charles Dance (från Game of Thrones). Skådespelet är mycket bra.

Bra film, av en verklig händelse (som jag dock inte hade mycket kunskap om). Starkt skådespel, bra foto och en helt okej speltid. Betyget blir en…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.