Pride

Titel: Pride

Premiär: 19 december

Speltid: 1 timme 55 minuter

Genre: Drama, Komedi

RegiMatthew Warchus

SkådespelareGeorge MacKayBen SchnetzerBill Nighy, Imelda Staunton, Dominic WestAndrew ScottJoseph GilgunFaye MarsayFreddie FoxPaddy ConsidineJessie Cavem.fl.

Handling: Sommaren 1984. Margaret Thatcher sitter vid makten i Storbritannien och gruvstrejken rasar vilt ute i landet. Samtidigt pågår Pride-paraden i London där en grupp gayaktivister bestämmer sig för att stötta gruvarbetarna och samla ihop pengar till deras fackförening. Facket är emellertid negativ till deras stöd och väljer att avstå. Gayaktivisterna låter sig inte avskräckas och tar därför sitt stöd direkt till de strejkande arbetarna och en oväntad allians tar form. Pride baserar sig på verkliga händelser. (Från SF.se).

Mina tankar: Hade bara hört talas om denna lite kort.

Speltiden är egentligen inget att anmärka på, tycker inte att det finns några större dippar. Den har ett bra tempo överlag.

En ganska imponerande rollista. Några ”veteraner” som Bill Nighy, Imelda Staunton, Paddy Considine och Dominic West samt ett par jag inte kände igen sedan tidigare (ouppmärksam ?). Kände dock igen Jessie Cave från ”Harry Potter-serien”. Finfint skådespeleri får jag ta och säga.

En bra och tänkvärd film, det är ju baserat på en verklig händelse. Med dagens mått även om ett viktigt ämne. Bra skådespeleri, fint foto, kostym, musik och rolig. En film som jag nog inte hade gått och sett, men ibland dyker pärlorna upp. Betyget blir en…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.