Pojken med guldbyxorna

Titel: Pojken med guldbyxorna

Premiär: 26 september

Speltid: 1 timme 39 minuter

Genre: Äventyr, Familj

RegiElla Lemhagen

Skådespelare:  Lukas HolgerssonOlle KrantzNina SandShanti RoneyJimmy LindströmAnnika HallinKola Krauzem.fl.

Handling: Sommarlovet har just börjat och Mats är en helt vanlig kille, precis som alla andra. Men när han hittar ett par byxor som visar sig innehålla obegränsat mycket pengar förändras allt! Helt plötsligt står världen för hans fötter och Mats kan nu uppfylla alla sina drömmar. Succéromanen Pojken med Guldbyxorna från 1967 har blivit långfilm i regi av Ella Lemhagen, som också skrivit manus. Filmatiseringen ger nytt liv åt Max Lundgrens oförglömliga internationella bästsäljare. Pojken med Guldbyxorna är årets stora äventyrsfilm för hela familjen. (Från SF.se).

Mina tankar: Inga större förväntningar på denna, hade grundpremissen (guldbyxorna) införstådd men det var det enda (plus att jag kände till den tidigare filmatiseringen). Dock vet jag att Lemhagen är kapabel att regissera (”Kronjuvelerna”, ”Patrik 1,5”, ”Tur och retur” och ”Tsatsiki morsan och polisen”).

Barnskådespelarna är färskingar, men presterar okej ändå tycker jag. Det finns egentligen inga större namn i skådespelarlistan, men överlag så går det an.

Gällande speltiden så har jag inte något att säga om, mer än att det funkade bra med en inklockning på under 1 och 40.

Bättre än jag trodde den skulle vara – så helt klart en godkänd film. Kameraarbetet var till större delen bra, men ett par ”actionsekvenser” som går skakigt och utan skärpa drar ner lite grann. Störde mig på att barnen använder ett språk som jag inte tror barn använder på riktigt (inte heller att dom är så ”smarta”). Betyget blir en…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.