Hallonbåtsflyktingen

TitelHallonbåtsflyktingen

Premiär: 10 oktober

Speltid: 1 timme 34 minuter

Genre: Komedi

RegiLeif Lindblom

Skådespelare:  Jonas KarlssonJosephine BornebuschFrida HallgrenErik JohanssonBjörn BengtssonSuzanne ReuterJarmo Mäkinenm.fl.

Handling: Mikko Virtanen hatar allt som är finskt. Han har sedan barnsben velat lämna den stora tystaden, risbastun, knivslagsmålen och ”kosken” för svenssonliv, Försäkringskassan, kylskåpskall fil och ABBA.På Finlandsfärjan stöter Mikko på den svenske psykologen Mikael, som har tröttnat på hela den svenska ”jävla lagomheten”. På däck träffar de två en livsavgörande överenskommelse; Mikko får överta Mikaels identitet och äntligen bli helyllesvensk.Nu ska han bara lära känna sin nya svenska familj. En komedi om en svensk man fångad i en finsk kropp. (Från SF.se).

Mina tankar: Måste väl säga att av trailern att döma så verkade det som att det skulle bli en ganska rolig film. Och en del duktiga skådespelare skulle väl inte göra saken värre. Stort plus för att namnen på postern är över rätt skådespelare.

Som sagt, det finns en del duktiga skådespelare. Karlsson och Bornebusch, som får ses har huvudrollerna, sen han jag alltid känner igen men aldrig kommer ihåg vad han heter; Erik Johansson.

Den här filmen flög iväg, så det är jackpot på speltiden, som ändå inte klockar in på under 1 och en halv timme. Så applåder till det.

Klart godkänd och sevärd film. Stundtals skön musik och komik även bra skådespelare. Det som är synd (vilket nästan alltid händer i dessa typer av filmer) är att man får en hint om går det ska sluta innan filmen har hunnit halvvägs. Betyget blir en…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.