Förr eller senare exploderar jag

Titel: The Fault in Our Stars 

Premiär: 22 juni

Speltid: 2 timmar 6 minuter

Genre: Drama, Romantik

RegiJosh Boone

Skådespelare: Shailene WoodleyAnsel ElgortNat WolffLaura DernSam TrammellWillem DafoeLotte Verbeek, mfl.

Handling: Hazel och Gus är två ovanliga tonåringar som har en hel del gemensamt; en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en kärlek som tar med dem – och oss – på en oförglömlig resa. Förr eller senare exploderar jag är en gripande och livsbejakande kärlekshistoria mot alla odds. Baserat på den bästsäljande boken av John Green om det roliga, spännande och jobbiga i att leva och att vara kär. (Från SF.se)

Mina tankar: Filmen är alltså baserad på John Greens bok, med samma namn. En bok som jag faktiskt har läst – eller ja, lyssnat på är mer korrekt. Visst lät det bra, så en filmadaption kan säkert bli bra. Sen att det har varit mycket hype kring den här på YouTube-community:t (John Green är en av ”pionjärerna”).

Skådespelarna är riktigt bra. Woodley går från klarhet till klarhet (sedan The Descendants och The Spectacular Now), hon har visat vad hon kan och kommer med stor sannolikhet bli ett riktigt stort namn i Hollywood. Elgort är ett nytt namn (om man bortser från Divergent där han hade en ”mindre” roll, och där även Woodley spelar huvudrollen), men jag blev imponerad av hans agerande. Dern (som jag mest minns från Jurassic Park), Trammel (mest känd från serien True Blood) spelar även dom imponerande.

Ett annat utropstecken är tempot och flytet, då jag inte tänker på tiden en gång. Kanske för att jag hade lite ”koll” på vad som var kvar och så, då jag hade boken hyfsat färskt i minnet. Men något positivt hursomhelst.

En mycket bra adaption, känslomässig bergochdalbana och utmärkta skådespelare. Jag kan dock rekommendera att se den i ”mindre skala”, då jag fick uppleva (av de 98% av publiken, som är den tilltänkta målgruppen) mycket tårar och snyftningar. Men jag rekommenderar även att se filmen, trots detta, och betyget blir en…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.