Divergent

Titel: Divergent

Premiär: 30 april

Speltid: 2 timmar 19 minuter

Genre: Action, Sci-Fi, Äventyr

Regi: 

Skådespelare: , mfl.

Handling: En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar med sin familj eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Beatrice försöka avgöra vilka som är hennes verkliga vänner. Vågar hon lita på sin karismatiska, men mycket hemlige instruktör Four? Hon bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först. Divergent är baserad på Veronica Roths dystopiska science fiction bok, som tillsammans med uppföljaren, Insurgent, redan har sålt i över en och en halv miljon exemplar världen över. (Från SF.se)

Mina tankar: Nollställd inför, förutom att det var förvånande att det är mer än 1 månad kvar till officiell premiär – men det var ju kul. Vissa sade att det skulle vara en ”blandning” av Twilight och The Hunger Games (gemensam nämnare, en kvinnlig protagonist). Och sen var det det här med bok —> film – igen. Inget jag har läst, denna gång heller.

Temat och ”tiden” (futuristiskt) gör att det känns som att det finns potential. Det är oftast spännande med dystopiska (apokalyptiska och liknande) förutsättningar i film. Men tyckte den kändes en aning för lång, kanske hade det rätt bra om den klockat in på jämna 2 timmar.

Skådespelarna kändes plockade från alla möjliga håll. Woodley, som har varit bra sedan genombrottet med The Descendants från 2011, visar att hon är ett namn att räkna med i framtiden. Winslet gör en okej insats, i biroll, som antagonist. Sen finns det de har har lite mer att bevisa för min del. Men sett på stort så är det bra.

En svårbedömd film. Det finns en del bra saker och en del mindre bra. Jag tyckte det var svårt att komma in i filmen, något som inte funkade 100% med berättandet, och kameraarbetet kändes ibland obalanserat. På den positiva sidan, bra skådespelare (en del större namn än andra), VFX var bra gjorda. Sen är nog så att jag inte tillhör den tilltänkta målgruppen. Så det blir med blandade intryck väntar jag på uppföljaren, Insurgent, som kommer nästa år. Betyget blir en…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.