The Secret Life of Walter Mitty

Titel: The Secret Life of Walter Mitty

Premiär: 24 januari 2014

Speltid: 1 timme 55 minuter

Genre: Komedi, Drama, Äventyr

Regi: 

Skådespelare: , mfl.

Handling: Walter Mitty är en dagdrömmare som har för vana att försvinna in i en värld av fantasier fyllda med hjältedåd, romantik och action. När hans jobb hotas ger han sig iväg på ett äventyr som överträffar alla hans vildaste fantasier. (Från SF.se)

Mina tankar: Hade bara sett en trailer för den här, då kändes det inte jättespännande. Men det är väl fördelen med att se filmer ”blint”, att det kan visa sig vara riktiga överraskningar.

Ett ganska intressant koncept som i och med  huvudkaraktärens, Walter Mitty, dagdrömmar kan det bli ganska flippat och komiskt. Efter lite efterforskning så är det baserat på en novel från 1939.

Skådespeleriet är bra, mestadels Stiller som driver filmen med sitt lilla äventyr. Kristen Wiig och Adam Scott (och de andra) gör det bra i birollerna.

Trevlig film, som överraskade mig positivt, bra jobb av Stiller i både registolen samt huvudrollen och likaså de i birollerna. Ett bra tempo gör att det inte finns några större dippar. Fint foto (speciellt scenerna på Island, med dess öppna och bergiga landskap). Och de specialeffekterna som finns gör jobbet bra. Betyget blir en…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.