Drive

Titel: Drive 

Premiär: 18 november

Speltid: 1 timme 40 minuter

Regi: Nicolas Winding Refn

Skådespelare: Ryan GoslingCarey MulliganBryan CranstonAlbert BrooksOscar IsaacChristina HendricksRon Perlman, mfl.

Handling: En stuntförare från Hollywood drömmer om att slå sig fram på de professionella racingbanorna. Samtidigt som han frilansar som förare i den kriminella världen retar han upp några av Los Angeles farligaste män. (Från SF).

Mina tankar: Efter en lovande trailer, och intressant synopsis, var ”peppen” ganska hög för den här filmen. Men efter det hela så är det inte lika stort, blandat faktiskt. Till och börja med kan dom (vilket nu det är) skriva om/ny synopsis.

Speltiden, tja… Den börjar lovande, och tiden flyger i stort sett förbi dom första 15-20 minuterna. Sen åker det berg-och-dalbana, ibland ”drar det iväg” och ibland känns det riktigt utdraget.

Skådespelarna, Ryan Gosling, tycker jag är mycket bra. Likaså Ron Perlman och Carey Mulligan.

Musiken är lite gott & blandat, ”vanliga låtar” och lite instrumental stämningsmusik. Men den får godkänt.

Totalt, en lovande start som sen dalar i kvalité – och det ordentligt. Och jag citerar från synopsisen; ”retar han upp några av Los Angeles farligaste män”, ja, det blir stundtals riktigt mycket gore och blod, genom diverse hagelbössor och knivhugg. Drive hade kunnat bli något riktigt bra, om det inte hade gått i riktningen som det gjorde. Visst, kanske hade det blivit en film i stil med Fast & Furious eller Transporter, men det är, enligt mig, bra filmer i genren ”bil-action-film”. Dock var fotot väldigt fint och väl gjort. Men i slutänden får Drive + musiken + Ryan Gosling i kombination en svaaag

 

 

 

Läs även recension hos MovieZine

1 tanke på “Drive”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.