Bilar 2

Titel: Cars 2

Premiär: 5 augusti (Sverige) 22 juli (UK) 24 juni (USA)

Speltid: 1 timme 52 minuter

Regi: John LasseterBrad Lewis

Skådespelare (röster): (engelska) Owen WilsonLarry the Cable GuyMichael CaineEmily MortimerEddie IzzardJohn TurturroBonnie Hunt mfl. (svenska) Martin Stenmarck, David HelleniusJan Nilsson (Janne Flash), m.fl.

Handling: Hela världen är en racerbana när racingens superstjärna Blixten McQueen sladdar tillbaka in i äventyret, givetvis med sin bästa vän Bärgarn i släptåg. I den här nya högoktaniga fortsättningen av Bilar är det dags att ta sig an världens snabbaste och skickligaste konkurrenter. Bärgarn och Blixten McQueen kommer att behöva sina pass när de nu ger sig in i en värld av fylld av intriger, spänning och blixtsnabba komiskaäventyr jorden runt. (Från SF).

Mina tankar: Ska börja med att säga att det blev den svenska 2D-versionen. Hade inga större tankar (har läst MZ:s recension) och kan i efterhand konstatera att det inte var något likt Bilar, och om jag ska säga som jag kände så handlade den här mer om Bärgarn än Blixten McQueen. Visst ”Blixten” racear ju fortfarande, men nu är ”Bärgarn” mer en delad huvudroll, om inte huvudrollen. Och det är inte lika mycket en racerfilm längre, utan mer utav en spionfilm. Det är så jag känner nu i alla fall. Humorn fanns där, bl.a (som jag tyckte var roligt) var en påhittad reklamskylt som det stod ”LasseTyre” på, med lite koppling till en av regissörerna – Lasseter.

Speltiden, stundtals in i filmen så känns det som att det borde snart ta slut, men det fortsätter en stund till och en stund till -igen. Men allt som allt så tycker faktiskt att den var liiite för lång.

Skådespelarna (röster); som vanligt är det lättare att dubba animerad film än det är att dubba ”riktig film”. Då man i ”vanlig” film kan se TYDLIGT om det inte synkar med munrörelserna, vilket inte är lika lätt i animering. Men jag tycker att det var bra gjort, och att man fick ha kvar den svenska ensemblen, med nya tillskott.

Musiken, eller i alla fall ljudsättningen var bra gjord (däckskrik å liknande). Jag hade förväntat mig lite ”riktig” komponerad musik i själva filmen, men den kom först i eftertexterna.
(Om man nu kan kalla det ”eftertext”, för då filmen tog slut, så var det kanske 5-10 sekunder ”outro” (som det blev) och duken blev vit, men musiken rullade på…)
DET HÄR KOM JAG PÅ I EFTERHAND – att Weezer har med en låt ”You Might Think” (cover från The Cars), som är ganska svängig (i scenen när dom kommer till Japan, tror jag den var med i).

Totalt sett en bra film med en del humor (som gick hem hos den äldre delen av publiken). Och jag måste säga att den var bra ”tekniskt” gjord. T.ex. landskapspanoreringen i London (var det animerat eller filmat med helikopter?). Betyget blir en…

 

 

Läs även recension hos MovieZine

3 tankar på “Bilar 2”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.