Jag älskar dig – En skilsmässokomedi

Titel: Jag älskar dig – En skilsmässokomedi 

Premiär: 30 september

Speltid: 1 timme 36 minuter

Genre: Drama, Komedi

Regi: Johan Brisinger

Skådespelare: Björn KjellmanSven-Bertil TaubeNour El-RefaiChristine MeltzerMartina HaagRodolfo CorsatoAnton ForsdikWilliam SpetzSaga Samuelssonm.fl.

Handling: Marianne 44, med två tonårsbarn, har levt i ett konventionellt, sexlöst äktenskap med advokaten Gustaf på tok för länge. Hon bestämmer sig för att skiljas. Eller åtminstone provseparera… Gustaf förstår ingenting, de är ju bortbjudna..? Medan Marianne kastar sig ut i singellivet står Gustaf helt oförstående och i sin förvirring fattar han ett helt irrationellt karriärbeslut: Han säger upp sig för att skriva lyrik. (Från SF.se).

Mina tankar: Sverige + komedi, många försök har gjort. Inte allt för många har lyckats mixa ihop det till en bra kaka. Känner att jag inte är rätt målgrupp, utan ”det-ska-väl-gå-att-relatera-till-dessa-dilemman”-målgruppen. Aktörerna då? Kjellman är bra, Meltzer tycker jag verkar lite nervig – gör sig bättre i sketcher till divserse humorprogram. Resten känns knapphändigt. 96 minuter som mot slutet känns rushat. Hade behövt en 10-15 minuter till eller skippat de sista par scenerna.

Det blir inte många skratt, några, men inte många. Några sedvanliga klyschiga scener och en tvist. Nja, bättre lycka nästa gång. Det blir en…

film-2-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.