Deadpool

TitelDeadpool 

Premiär: 12 februari

Speltid: 1 timme 48 minuter

Genre: Action, Äventyr, Fantasy

RegiTim Miller

Skådespelare: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. MillerEd SkreinMichael BenyaerStefan KapicicBrianna Hildebrand, m.fl.

Handling: Marvels skruvade anti-hjälte dyker äntligen upp på bio. Den tidigare legosoldaten Wade Wilson får efter en rad experiment helande krafter. Han antar alter-egot Deadpool och med sina nya förmågor och en mörk humor jagar han mannen som nästan förstörde hans liv. (Från SF.se).

Mina tankar: En högt efterlängtad film. Marvel och i detta fall 20th Century Fox har vågat satsa på en barnförbjuden ”R-rated” (15-årsgräns i Sverige) film. Vilket ju är tur då en karaktär som Deadpool absolut inte skulle nå sin fulla potential som ”PG-13” (11-årsgräns i Sverige). Man måste öppna upp ”ordboken” och våldet för att det ska bli något av det.

Gällande speltiden så hade jag gärna sett 10-15 minuter till. Den är aldrig tråkig eller har några direkt negativa transportsträckor.

Ryan Reynolds är som gjord för huvudrollen, två tummar upp! Baccarin (från den underbara serien Firefly), Miller (en sån man känner igen, men inte riktigt kan ”placera”) är också bra. Resterande, som jag inte känner igen sedan tidigare, gör även dom fina prestationer.

Deadpool har en budget på 58 miljoner dollar, cirkus 150 miljoner dollar mindre än de ”klassiska” Marvel-filmerna. Den lyckas att underhålla på ett sätt som de andra inte kan, då dom filmerna ska vara PG-13 (för att öka demografin = öka intäkterna). Filmen börjar med en underbar öppningsscen, superbt soundtrack, den driver med både tidigare Marvel-filmer och superhjältar (även Reynolds sågade och box office misslyckade Green Lantern) samt annan metareferenser. Ser fram emot uppföljaren som Fox har redan gett grönt ljus. Kommer nog spela in sin budget under öppningshelgen. Betyget blir en…

film-5-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.