The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

TitelThe Hunger Games: Mockingjay – Part 2 

Premiär: 18 november

Speltid: 2 timmar 17 minuter

Genre: Äventyr, Sci-Fi

RegiFrancis Lawrence

SkådespelareJennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam HemsworthWoody HarrelsonDonald SutherlandPhilip Seymour HoffmanJulianne MooreWillow ShieldsElizabeth BanksJena Malone, m.fl.

Handling: Medan nationen Panem är i fullskaligt krig, konfronterar Katniss President Snow i en slutgiltig uppgörelse. Tillsammans med hennes närmaste vänner – Gale, Finnick och Peeta ger de sig ut på ett uppdrag där de måste riskera allt för att rädda Panems invånare samt arrangera ett lönnmordsförsök på President Snow som har blivit mer och mer besatt av att förgöra henne. De dödliga fällorna, fienderna samt moraliska valen som väntar kommer utmana Katniss mer än vad någon arena i Hungerspelen någonsin gjort. (Från MZ.se).

Mina tankar: Missade ju den senaste på bio, av olika anledningar. Men fick med den på blu-ray, och var med nöd och näppe godkänd. Har således större förväntningar nu, i och med att det är den avslutande delen. Hoppas dock att den inte blir allt för utdragen då den trots allt är nära 2 timmar och 20 minuter i speltid.

Tyvärr känns vissa delar som någon form av transportsträcka. Det är lite som Sagan om Ringen, mycket resa innan man kommer fram till målet. Kanske 10-15 minuter kunde ha klippts?

Kan inte påstå att jag blir överimponerad av skådespelarinsatserna. De håller sig i nivå med föregående, del 1 (vilken kanske vore konstigt annars, då de spelades in back-to-back).

Då har filmatiseringen av Hungerspelen kommit till ett slut. Då jag inte läst boken/böckerna, så har jag inte någon referens i materialet. Det känns som de första filmerna ska bygga upp till ett stort crescendo – som inte riktigt når hela vägen. Slutscenen kändes lite cheesy (vet som sagt inte hur det var i boken). Specialeffekterna är dock bra gjorda. Filmserien avslutas i betygsväg med en…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.