The Walk

Titel: The Walk

Premiär: 9 oktober

Speltid: 2 timmar 3 minuter

Genre: Drama, Äventyr, Biografi

RegiRobert Zemeckis

Skådespelare: Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Guillaume BaillargeonBen KingsleyClément SibonySteve Valentine, m.fl.

Handling: Endast en man har lyckats gå på lina mellan de två World Trade Center-tornen. Hans namn var Philippe Petit, en fransk lindansare, och det hela ägde rum den 7 augusti 1974. (Från SF.se).

Mina tankar: Detta är ju lite roligt eftersom WTC var världens högsta byggnader, samt tänker man lite på att det nu inte är fallet (av flera anledningar). Att det är baserat på en verklig händelse, på något sätt tar känsla ifrån filmen (man vet hur det ska sluta)?

Det är två timmar som går relativt fort. Tempot överlag är ganska sansat och lugnt, inte mycket mer att kommentera.

Inga stora stjärnor (ja, förutom Gordon-Levitt och Kingsley, då), men de gör sitt jobb även om jag tycker de kunde ha skippat de franska accenterna.

En bra film till trots. Kanske man ska se dokumentären Man on Wire om man ska välja (har inte sett den)? Godkänt skådespeleri och jag ska faktiskt berömma specialeffekterna. Trots accenterna ska man ha lite beröm för att man vågar köra på ”originalspråk”, så att säga. Tyvärr tappar den lite i slutet när det blir lite cirkus över det hela. Betyget blir en…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.