The Martian

Titel: The Martian

Premiär: 2 oktober

Speltid: 2 timmar 22 minuter

Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi

Regi: Ridley Scott

Skådespelare: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen WiigJeff DanielsMichael PeñaSean BeanKate MaraChiwetel Ejioform.fl.

Handling: Astronauten Mark Watney blir kvarlämnad på Mars av resterande besättningen som tror att han omkommit efter en kraftig storm i rymden. Ensam kvar måste han med sin intelligens och styrka hitta ett sätt att överleva på den lilla mat han har och signalera till jorden att han lever. Miljontals mil bort jobbar NASAs forskare dygnet runt med att hitta ett sätt att få hem honom och besättningen planerar samtidigt en livsfarlig räddningsaktion. Världens befolkning är alla engagerade i Watneys öde och tillsammans är vi starka. (Från SF.se).

Mina tankar: Den här filmen började jag följa för fyra månader sedan och ”typ” glömde bort den lite efteråt. Men blev i och med NASA’s fynd på Mars frestad av den igen. Samt ett bra PR-trick.

Att filmen är över 2 timmar och 20 minuter känns verkligen inte. Här kan man lugnt säga att regissör Ridley Scott har lyckats fenomenalt med tempo och berättande.

Det finns så många stjärnor (för dom är i rymden…) med i filmen att det nästan är i överflöd, en handfull och lite till. Men i och med detta så har man ju förhoppningar på bra prestationer. Och det blir det!

Ska du se en bra sci-fi-rulle i år så ska du välja The Martian. Den har det mesta som en bra film ska ha. Intressant story, bra skådespelare, bra musik och imponerande specialeffekter (plus lite humor). Scenografin på Mars = två tummar upp. Jag är mäkta imponerad och känner att det inte behövs mycket mer än så här. Så jag klämmer (första gången på något år) till med en…

film-5-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.