Min lilla syster

Titel: Min lilla syster 

Premiär: 18 september

Speltid: 1 timme 34 minuter

Genre: Drama

RegiSanna Lenken

Skådespelare: Rebecka Josephson, Amy Deasismont, Henrik NorlénAnnika HallinMaxim Mehmetm.fl.

Handling: Stella är precis på väg in i den spännande, men också så skrämmande, tonårstiden. Hennes storasyster Katja är en riktig talang inom konståkning. Stella gör allt för att försöka vara lik sin syster och på så sätt också försöka få lite mer uppmärksamhet av de ganska upptagna föräldrarna. Men Stella upptäcker att det är något som inte stämmer med Katja. När Stella konfronterar Katja tvingas hon in i en härva av utpressning, manipulation och lögner av sin syster. Stella blir rädd att det ska få förödande konsekvenser för familjen om hemligheten uppdagas. Min lilla syster är en film om drömmar som gått fel, syskonrivalitet och hur brutalt det kan vara att växa upp som ung tjej idag. (Från SF.se).

Mina tankar: Tittade på trailern och kan inte påstå att det såg speciellt lockande ut, varken handling eller skådespeleri. Men det kostar ju inget (hade inte gått och tittat på den om det inte hade varit förhandsvisning), så ge den en chans hursomhelst.

Trots att den ändå är lagom lång på specifikationerna, så är det ett väldigt långsamt tempo. Upplever det som att den till och med går över två timmar. Jag börjar då tappa fokus och undrar när den ska ta slut.

Skådespelarna, främst Deasismont och Josephson har nog en guldbagge att hämta vid nästa tillställning. Norlin och Hallin, tycker jag inte har mycket att spela för då det är så mycket biroll. Övriga? Ja, grattis ni har nu medverkat i en långfilm.

Det känns ändå lite som en propagandafilm, som ska försöka påverka för att motverka anorexi hos unga tjejer (ja, kanske killar med), då det verkar rikta in sig på den målgruppen. Jag blir inte berörd på det sättet – ”det rätta sättet”, utan blir mest arg och stör mig på konflikterna som uppstår. Huvudtemat känns inte bra (det ska det väl inte göra heller), det känns inte som att det görs sig bra som film. Så höjdpunkten är duon Deasismont och Josephson, tummen upp. Den kommer nog visas i skolor under någon form, vilket dock kan vara bra. Det är svårbedömt, pendlar fram och tillbaka i betyget, men jag nöjer mig med en svag…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.