Ny megaskrapa i Dubai

Dubai One (Tower) och Meydan One, som området ska kallas kommer att bli skådeplats för världens högsta bostadsbyggnad, på hela 711 meter (117 meter lägre än Burj Khalifa). Tornet kommer även husera ett femstjärnigt hotell, en yachtklubb och världens högst belägna restaurang – på våning 161.

Man ska även passa på att slå ett par världsrekord; högsta bostadshus, högsta 360-grader observationsplats (711 meter), högsta restaurang (675 meter), största ”dansande fontänen” (420 meter). Slutligen tar man över sitt egna rekord med en inomhusskidbacke som ska vara 1,2 kilometer lång och 180 meter hög (ungefär som Turning Torso).

Här har vi en liten graf som jämför perspektivet (värt att notera är att Kingdom Tower inte är med på detta).

Som kuriosa så har man haft planer (till och med börjat bygget) på denna, men det är inte aktivt nu.

Hela kalaset för Meydan One beräknas gå på 8,6 miljarder dollar och ska vara färdigt till World EXPO 2020. Lycka till!

Läs mer på CNN och en liten artikel på Wikipedia.

Det blir ett bygge (främst skrapan) att följa…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.