Tomorrowland: A World Beyond

Titel: Tomorrowland

Premiär: 22 maj

Speltid: 2 timmar 10 minuter

Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi

Regi: Brad Bird

Skådespelare: George Clooney, Britt Robertson, Hugh LaurieRaffey CassidyTim McGrawKathryn HahnKeegan-Michael KeyThomas RobinsonPierce Gagnon, m.fl.

Handling: Frank och den vetenskapsintresserade tonåringen Casey beger sig ut på ett farligt uppdrag för att avslöja hemligheten bakom en gåtfull plats i rymden som kallas för “Tomorrowland.” Det de måste göra förändrar världen – och dem själva – för alltid (från sf.se).

Mina tankar: Tomorrowland var en film som jag i tidiga produktionsstadiet blev nyfiken på (på grund av det futuristiska temat). Dessvärre glömdes den bort bland andra filmer med ”större prioritet”, tills trailern dök upp så sent som på TV.

Filmen skulle nog tjänat aningen på att kortats ner lite och att man hade fått upp tempot i de ”segare” partierna. Då två timmar och 10 minuter känns långt, det var några gånger ögonlocke blev tunga.

Skådespelarna är bra. Även om det känns som att det bara är en ”rutinroll” för både Clooney och Laurie. De yngre (främst Robertson och Cassidy) är bättre på det sättet.

Tomorrowland är en klart sevärd film, om man tycker om sci-fi och futuristiska scenarion, vilket nog kommer innebära att den kommer få en plats i filmhyllan hemma när den släpps på Blu-ray. Beträffande specialeffekterna så är dom helt okej. Ett par scener som det tydligen märks att det är datormagi inblandat. Scenografin och miljöerna är desto bättre gjorda. Skådespelarna gör det i totalen ett fint jobb. Betyget blir en…

film 3-5

Läs även recension på MovieZine.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.