Pitch Perfect 2

Titel: Pitch Perfect 2

Premiär: 13 maj

Speltid: 1 timme 55 minuter

Genre: Komedi, Musik

RegiElizabeth Banks

Skådespelare: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee SteinfeldBrittany SnowSkylar AstinAdam DeVineKatey SagalAnna CampBen PlattAlexis KnappHana Mae LeeEster DeanChrissie FitBirgitte Hjort SørensenFlula Borgm.fl.

Handling: Sånggruppen Barden Bellas, med Beca och Fat Amy i spetsen, tänker vinna ett internationellt mästerskap i a cappella som äger rum i Köpenhamn. Detta visar sig bli en tuff utmaning, då tyska a cappella-gruppen Das Sound Machine dyker upp, med samma målsättning. Deras kompromisslösa ledare gör allt för att krossa Barden Bellas. (Från SF.se).

Mina tankar: Uppföljaren till succéfilmen – Pitch Perfect –  som klarar Bechdeltestet med bravur. Spännande och se (och höra) vilka musikuppsättningar som är med denna gång. Kändes som det skulle vara någorlunda samma upplägg, med viss tvist.

Speltiden klockar in på 3 längre än första filmen, inget fel på det. Som jag känner nu så här direkt efter att ha sett den så tycker jag inte att det finns några större dippar heller. Möjligt att jag inser någon senare.

Soundtracket är ju det som filmen mer eller mindre bygger på, och ja, det är mycket bra även det (med någon enstaka låt/mix-/mashup som är tveksam).

Gänget från första filmen återvänder och vi får också se ett par nya tillskott danska Birgitte Hjort Sørensen och tysken Flula Borg, som utgör ledningen i ”Das Sound Machine”. Originalcasten + Steinfield har jag inte något att klaga på (förutom en sak, läs längre ner), men ”DSM-gänget” känner jag är med nöd och näppe godkända (kanske är det den tysk-engelskan som jag retar mig på?).

Bra uppföljning till en enastående bra första film. Man kan inte undgå att smått stampa takten och sjunga med i låtarna (ja, även om det görs tyst). Det enda jag stör mig på i denna upplaga är Rebel Wilsons karaktär ”Fat Amy” (ja, det kanske rent av är Wilson själv som börjar gå mig på nerverna). En karaktär som nu känns bara vara där för ”komiken”, trist. End credit-sången var rätt så bra även den, ”Crazy Youngsters”. Jag gillar ju filmer i denna genre, har jag kommit fram till på senare år. Pitch Perfect 2 står sig, trots allt, med sin föregångare (får den till och med en till uppföljare?) och får därmed följande betyg…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.