Avengers: Age of Ultron

Titel: Avengers: Age of Ultron 

Premiär: 22 april

Speltid: 2 timmar 21 minuter

Genre: Action, Thriller, Komedi

RegiJoss Whedon

Skådespelare: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark RuffaloScarlett JohanssonChris HemsworthAaron Taylor-JohnsonHayley AtwellCobie SmuldersElizabeth OlsenJames SpaderSamuel L. JacksonJeremy Rennerm.fl.

Handling: När Tony Stark försöker starta ett fredsbevarande program går det snett. Jordens framtid är hotad och Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow samt Hawkeye sätts alla nu på prov. När den onde Ultron träder fram är det upp till medlemmarna i Avengers att stoppa honom från att sätta sina planer till verket, vilket leder till ett episkt, unikt och världsomspännande äventyr. (Från SF.se).

Mina tankar: Uppföljaren till den tredje mest inkomstbringande filmen – någonsin. Och en av de största superhjältefilmer man kan tänka sig, Marvel’s ”The Avengers”.

Att en film av den här sorten har en 2+ timmar lång speltid hör ju numera till vanligheten. Och denna gång tycker jag den är överlag okej. Det finns en-två ställen där tempot blir aningen lågt. Fast när den väl var slut, så tyckte att det borde ha varit mera…

Samtliga skådespelare som var med i den första Avengers-filmen repriserar sina roller, med ett par nya tillägg. James Spader, som ger rösten till Ultron, och Aaron Taylor-Johnson samt Elizabeth Olsen som spelar Quicksilver respektive Scarlet Witch. Och med en sådan uppställning så har man ju en del förväntningar, som jag även tycker infrias. Sen har vi ju också den obligatoriska cameon av Stan Lee.

Vill man ha superhjältar, specialeffekter, fullt ös, spänning och lite ”cheesy” humor så är Avengers: Age of Ultron en film att rekommendera. Storyn tycker jag är bra, vi får ett par nya skurkar och hjältar. Skådespelarna gör det man förväntar sig av dom. Specialeffekterna imponerade på mig (faktiskt även 3D:n), kanske för att en del blockbusters på senare tid (*host* Hobbit 3 *host*) har överanvänt det och inte heller har det utförts på ett bra sätt. Slutet lämnar mer att önska, ja – det kommer ju fler filmer (bland annat en tvådelad Avengers-film, så småningom) Betyget blir en liten…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.