Into the Woods

Titel: Into the Woods 

Premiär: 1 april

Speltid: 2 timmar 5 minuter

Genre: Äventyr, Fantasy, Musikal

RegiRob Marshall

Skådespelare: Anna Kendrick, Meryl Streep, Chris PineJames CordenEmily BluntChristine BaranskiJohnny DeppDaniel HuttlestoneMackenzie Mauzym.fl.

Handling: En modern tvist på de klassiska Bröderna Grimm-sagorna. Denna humoristiska musikal flätar samman Askungen, Rödluvan, Jack och Bönstjälken samt Rapunzel och handlar om en bagare och hans fru, deras önskan om att starta familj och häxan som lagt en förbannelse över dem. (Från SF.se).

Mina tankar: Denna Oscarsnominerade film (Best Supporting Actress, Best Production Design och Best Costume Design). Vann dock ingen av kategorierna. En sak att notera; filmen kommer ut så pass sent i Sverige att den hinner komma ut på DVD/Blu-ray i USA innan den börjar visas i här.

Speltiden är övertydligt uppdelad i två delar, och tyvärr så blir ”del 2” riktigt segdraget och ja helt enkelt lite tråkigt. Kort sagt 2 timmar och 5 minuter är för långt. En 20-30 minuter skulle Marshall kunnat klippt bort.

Skådespeleriet är det däremot inte något fel på tycker jag. Dock är Johnny Depps karaktär vargen (som dock bara är med i ett fåtal scener) så man får ta fram skämskudden.

Into the Woods är en sevärd musikal. Mycket tack vare att man lyckats riktigt bra med manuset och man fått med skådespelare som kan sjunga (även om det är förinspelat och inte live). Scenografin är mycket fin också, ett plus för att man lyckats få in en del humor. Betyget blir en…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.