Familjen Bélier

TitelLa famille Bélier 

Premiär: 27 mars

Speltid: 1 timme 45 minuter

Genre: Komedi

RegiEric Lartigau

Skådespelare: Louane EmeraEric ElmosninoFrançois DamiensKarin ViardRoxane DuranIlian BergalaLuca Gelbergm.fl.

Handling: I familjen Bélier är alla döva förutom 16-åriga Paula, som tar hand om alla utom sig själv. Hon fungerar som sina föräldrars språkrör i deras vardagsliv och är oumbärlig för alla i familjen. Vad hennes föräldrar inte vet är att deras dotter har en fantastisk röst och en talang utöver det vanliga, något Paulas musiklärare upptäcker. Han övertygar henne om att ställa upp i en audition utlyst av Radio France i Paris som kan leda till att hon kommer in på sina drömmars musikutbildning. Paula ställs nu inför sitt livs svåraste val – att stanna kvar hos sin familj eller uppfylla sina drömmar. (Från SF.se).

Mina tankar: ”En fransk succé”, det har man ju hört relativt ofta nu på senare år, med både ”En oväntad vänskap” och ”Bröllopskaos” – vilket är mycket bra filmer, så det fick upp förväntningarna.

Speltiden klockade in på en bekväm tid sett till innehåll och ”rullning”. Kanske att den hade kunnat vara uppe och nosat på två timmar?

Skådespeleriet är bra. Nu är jag inte kunnig i teckenspråk (varken det franska eller svenska) men måste säga att det är imponerande ifall det är en korrekt sådan, vilket det ska vara. Mycket fina prestationer rakt igenom.

Jovars, ”Familjen Bélier” är en fin och mycket sevärd film – fransoserna är duktiga. Duktiga skådespelare, snyggt foto och en fin story. Höjdpunkten på soundtracket är ”Je vole” som tillhör slutscenerna och det är till och med att man blir lite tagen av dessa. Betyget blir en…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.