Saving Mr. Banks

Titel: Saving Mr. Banks 

Premiär: 14 mars

Speltid: 2 timmar 6 minuter

Genre: Komedi, Drama

Regi: 

Skådespelare: , mfl.

Handling: När Walt Disneys döttrar bad honom göra en film grundad på deras favoritbok, P. L. Travers “Mary Poppins” gav han dem ett löfte – som han inte insåg att det skulle ta honom 20 år att införliva. I sin jakt på att komma över rättigheterna ställs Walt öga mot öga mot en helt kompromisslös författare som absolut inte har några som helst planer på att låta sin älskade magiska barnflicka misshandlas av Hollywoodmaskinen. Men när boken slutar sälja och hon får ont om pengar går Travers motvilligt med på att resa till Los Angeles för att lyssna till Disneys filmplaner. (Från SF.se)

Mina tankar: Då jag var lite dåligt påläst så trodde jag att det mesta skulle kretsa kring Disney’s person,  men den var vinklad ur ett annat perspektiv. Men en positiv överraskning hur som helst. Och en finurlig poster också.

Trots att filmen drar över 2 timmar-strecket så tycker jag att det inte finns någon(!) dipp, det är imponerande. Som onödigt vetande kan jag också tipsa om att sitta genom eftertexterna, där det bjuds på en liten ”godbit”.

Rollistan är imponerande, minst sagt. Hanks, Thompson, Giamatti, Farrell och Schwartzman är de största (från min synvinkel). Och jag tänker inte klaga på någon, utan det är mycket bra prestationer från allihopa.

En mycket sevärd film, detta och mysig på sitt sätt men även lite rolig. Bra kostym, fint foto, bra skådespelarinsatser och kamera arbete. Som sagt, stor plus för att den rullar på utan problem. Betyget blir en…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.