Need for Speed

Titel: Need for Speed 

Premiär: 14 mars

Speltid: 2 timmar 10 minuter

Genre: Action, Drama

Regi: 

Skådespelare: , mfl.

Handling: Tobey har precis kommit ut ur fängelset. Trots det bestämmer han sig ändå för att vara med i ett cross country race. Han vill hämnas sin före detta affärspartner som satte dit honom. Med det är också hans gamla partner som har planlagt racet och som sätter ett pris på Tobeys huvud så fort tävlingen startar. Need for speed är baserat på ett av världens mest populära racingspel. (Från SF.se)

Mina tankar: Det är med blandade tankar jag går in och sätter min i biostolen. En tv-spelsfilm (från en spelserie som kanske har sett sina bättre dagar, med (min) höjdpunkt Hot Pursuit). Hur mycket skulle EA, spelutgivaren, blanda sig i filmskapandet. Någon som var rätt väntat var att det inte skulle bli någon större ovation från kritikerkåren. Man får ta det för vad det är – en film som ska underhålla och inte behöver ha allt djup och ”krimskrams” som ”mästerverken” har.

Har man dålig koll på genren och ”motståndarna”, så är det här det närmsta man kan komma en Fast & Furious-film (de första två, tre) utan att vara det. Så känns det spontant också efter att filmen är slut. Men det kretsar (i stort sett) bara kring racingen i Need for Speed. 3D-biten då, jo här var det enda alternativet (tur att man har brillor, så man slipper lägga 15-20 kr extra på det), och jag tycker den hade klarat sig bra utan det. Scener som fick full effekt var mindre än en handfull, i mitt tycke.

Skådespelarna, som det kanske inte ”krävs” lika mycket av i en sån här film, funkar bra. Med, för mig, ett par välkända ansikten.

En klart underhållande bilracingfilm, som ställer sig bra i rank med liknande filmer. Exotiska bilar (Lamborghini Sesto Elemento, McLaren P1, Koenigsegg Agera och Bugatti Veyron för att nämna ett par), okej skådespeleri och rätt så snygg foto. Popcornunderhållning på hög nivå. Betyget blir en…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.