Warm Bodies

Titel: Warm Bodies

Premiär: 19 april

Speltid: 1 timme 38 minuter

Genre: Komedi, Skräck, Romantik

Regi: 

Skådespelare: , mfl.

Handling: R är en ung man i en existentiell kris – han är en zombie. Han hasar sig genom ett Amerika förstört av krig och social kollaps. Hans själlösa hunger efter sina odöda kamrater är stor, men han längtar också efter något mer än blod och hjärna. Efter att ha återupplevt en tonårspojkes minnen efter att ha ätit upp hans hjärna gör R ett oväntat val som blir början till en spänd, tafatt och konstigt relation med offrets mänskliga flickvän. Julie är en frisk fläkt av färg i det övrigt trista och grå landskapet som omger R. Hans beslut att beskydda henne kommer att förvandla inte bara R, men hans död, och kanske hela den livlösa världen. (Från SF).

Mina tankar: Premissen kanske inte lät klockren, men vad jag vet så har det nog inte gjorts någon likande film (eftersom den är baserad efter en bok). Det visade sig dock bli en positiv upplevelse.

Speltiden: En riktigt trög öppning, kanske en så där 20 minuter, men efter det så gick det undan. Det vill säga jag slutade tänka på tiden, så det var bra

Skådespelarna: Både Hoult och Palmer i huvudrollerna spelar bra, samt Tipton och Corddry, i biroller. Fast Malkovich (också biroll) tycker jag gör en ganska trött insats. Men totalt så har dom fått ihop en bra cast.

Musiken: Inget riktigt score (vad jag uppfattade), men ett bra soundtrack, som ibland fyller en komisk funktion. Så helt okej.

Totalt: Sevärd film, som efter en trög start så småningom tar fart och tiden mer eller mindre flyger förbi. En ganska snygg flygning inledningsvis, och bra foto överlag. Bra insatser från de flesta skådespelarna och ett bra soundtrack. Genrebeskrivningen säger ”skräck”, men det tycker jag det inte är så mycket av, men det blev mot slutet en del humor. Betyget blir en lite starkare…

film 3-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.