Iron Man 3

Titel: Iron Man 3 

Premiär:  24 april

Speltid: 2 timmar 9 minuter

Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi

Regi: 

Skådespelare: , mfl.

Handling: I Iron Man 3 ställs den egensinnige men genialiske industrimagnaten Tony Stark/Iron Man mot en fiende, The Mandarin, vars kraft inte har några gränser. När hela Starks värld slås i spillror beslutar han sig för att leta upp den som är skyldig. Nu måste han mer än någonsin förlita sig på sina tekniska uppfinningar, sin genialitet och sin instinkt för att kunna skydda dem som står honom närmast och bekämpa ondskan med alla medel. (Från SF).

Mina tankar: Sommarens (vårens) första blockbuster. Jag hade dessutom is i magen med att vänta på biljett, om det skulle bli så att en ”vanlig” 2D visning skulle bli aktuellt – vilket det senare blev. Och efter ett oväntat högt betyg i en recension (svensk), så blev det väldigt höga förväntningar.

Speltiden: Tyckte upplägget var ”intressant”, och totalt sett så flög tiden förbi. Det som skulle gå att tycka mindre om är efter de långa actionscener då tempot går ner väldigt, men tycker inte det gör något hur som helst – trots att det är den längsta filmen i Iron Man-serien.

Skådespelarna: Börjar med favoriten, Downey Jr., han är som gjord för rollen som Tony Stark/Iron Man, och jag kan faktiskt inte hitta en anmärkning – i negativ bemärkelse. Både Cheadle (Rhodes) och Paltrow (Pepper Potts) samt Favreau (Happy Hogan) repriserar sina roller från förra filmen, och gör likvärdiga prestationer som tidigare – vilket är bra. Dom i nya roller, Pearce, Kingsley och Hall tycker jag presterar på hög nivå också.

Musiken: Blandning av vanligt score och ett litet soundtrack . Varav det första, var väl utformat och som ett score sak vara – ett tillägg för vad som händer på skärmen och lägga känsla och uttryck till det. Kanske att det var några gånger de låga frekvenserna blev väl ”tunga”.

Totalt: Det kan gott och väl vara den bästa Iron Man-filmen (har dock inte de tidigare så värst färskt i minnet). Det är i alla fall mer integrerad humor, än det varit i tidigare filmer vilket kul. Effekterna och CGI:n var överraskande bra och det var rikligt med detta (det hade nog inte varit möjligt att göra den här filmen för 10 år sedan, med alla detaljer och inte för den budgeten med 200 miljoner dollar). En skådespelarensemble som jag tycker gör det riktigt bra och de nya rollerna var bra castade och ett bra score. Betyget blir en…

film 4-5

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.