Rock of Ages

Titel: Rock of Ages 

Premiär: 23 juni

Speltid: 2 timmar 3 minuter

Genre: Musikal, Drama, Komedi

Regi: Adam Shankman

Skådespelare: Tom CruiseMalin ÅkermanJulianne HoughDiego BonetaBryan CranstonCatherine Zeta-JonesAlec BaldwinPaul GiamattiRussell BrandMary J. Blige, mfl.

Handling: Rock of ages kretsar kring en ökänd rockklubb i 80-talets Los Angeles. Rock’n’roll har aldrig varit större och den starkast lysande stjärnan är Stacee Jaxx. Till klubben kommer Sherrie och Drew, båda två med drömmen om det stora genombrottet men steget är långt från dröm till verklighet… (Från SF).

Mina tankar: Länge sen jag såg en musikal på bio, om jag ens har gjort det, förresten (minns inte riktigt). Men hade ändå lite förhoppningar på den, casten såg väldigt bra ut – överlag. Och sett från trailern så såg det bra ut.

Speltiden: Hade mina funderingar om det skulle gå att hålla intresset uppe. Och dels tackvare de ca 20 musikalnumren så var det inte något problem, utan det blev stundtals riktigt bra drag.

Skådespelarna: Dom har fått ihop ett hyfsat namnkunnigt gäng här, med Cruise i spetsen. Summan av detta är helt okej (har dock aldrig gillat Russell Brand något vidare). Och visst, sjunga kan de nästan allihopa. Sen om det var på riktigt eller om de hade lyckats i redigering är en annan sak.

Musiken: Tja, vart ska man börja här då? Musik av bland annat Bon Jovi, Journey, Twisted Sister, Guns N’ Roses och Poison. Detta blev i alla fall filmens höjdpunkt.

Totalt: Egentligen en ganska tråkig story, om jag ska vara ärlig. Allt som allt, en bra cast. Humor är (nästan) alltid ett plus. Sång och musik lyfter denna från att hamna på ett lägre betyg. De flesta musikalnumren väldigt bra, några till och med så bra så man sjöng med i det tysta (och stampade takten, också det tyst). Med höjdpunkter som bland annat ”Hit Me with Your Best Shot”, ”Here I Go Again”, ”Any Way You Want It”, ”We Built This City”/”We’re Not Gonna Take It” och ”Don’t Stop Believin’”. Betyget blir en…

Läs även recension hos MovieZine

1 tanke på “Rock of Ages”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.