The Avengers

TitelThe Avengers

Premiär: 27 april

Speltid: 2 timmar 22 minuter

Genre: Action, Sci-Fi, Äventyr

Regi: Joss Whedon

Skådespelare:  Robert Downey Jr.Chris EvansScarlett JohanssonMark RuffaloChris HemsworthJeremy RennerTom HiddlestonClark GreggCobie SmuldersStellan SkarsgårdSamuel L. JacksonPaul Bettany, mfl.

Handling: En brokig skara individer med superkrafter samlas ihop av den hemliga organisationen S.H.I.E.L.D. för att skydda planeten mot invaderande styrkor från yttre rymden. Tillsammans bildar de motvilliga superhjältarna gruppen The Avengers. (Från SF).

Mina tankar: Hade höga förväntningar på, vad man skulle kalla, den ultimata superhjältefilmen (från Marvel dvs.) – med hjältar som Iron Man, Hulken, Thor, Captain America, Black Widow och Hawkeye. Sen tvekade jag lite kring aspekten att 3D-versionen är efterkonverterad, den är alltså filmad i 2D. Värt att notera är också att filmen hade premiär en vecka före USA, alltid något, och att (i skrivande stund) redan spelat in över $17 000 000…

Speltiden: Början kan upplevas som aningen seg, men när den väl kommer igång på riktigt så flyger tiden i stort sett iväg. Detta trots att den är cirka 20 minuter längre än vad tidigare filmerna, Iron Man (+2), Thor och Captain America. Men det blir nästan ett måste då filmen ska omfatta så många ”huvudkaraktärer”.

Skådespelarna: Ja, här har vi en hel hög begåvade aktörer. Favoriten Robert Downey Jr. (Iron Man), men också Chris Evans (Captain America), Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Hulken, tredje personen att gestalta karaktären på lika många filmer), Scarlett Johansson (Black Widow), Jeremy Renner (Hawkeye), Samuel L. Jackson (Nick Fury) och Tom Hiddleston (Loke). Plus flera andra, som inte får lika mycket skärmtid, så som Stellan Skarsgård, Clark Gregg, Gwyneth Paltrow och Cobie Smulders. Nästan så att det inte kan bli bättre.

Musiken: Noterade att det endast är fyra riktiga sånger i soundtracket, men i övrigt var det helt okej.

Totalt: Underhållande, actionfylld, bra skådespeleri, humoristisk och utmärkta effekter. Vad gäller 3D:n, så var den helt okej, och vad jag kunde känna så spelade den faktorn ingen större roll för att utöka upplevelsen (dels för att den inte var i ”real 3D”). När det kommer till betyget, så vill jag ge den en solklar femma, men jag känner inte att jag som ”åskådare” får det jag vill (mycket möjligt att den når upp till det efter en andra gång). Men nu är det en ”positiv”…

 

 

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.