21 Jump Street

Titel21 Jump Street 

Premiär: 20 april

Speltid: 1 timme 50 minuter

Genre: Action, Komedi

Regi: Phil LordChris Miller

Skådespelare: Jonah HillChanning Tatum, Ice CubeBrie LarsonDave FrancoRob RiggleEllie KemperDeRay Davis, mfl.

Handling: I denna actionkomedi blir två poliser (Jonah Hill och Channing Tatum) omplacerade och får ett nytt uppdrag som ”under cover-poliser” på en gymnasieskola. De tvingas byta sina polisbrickor och vapen mot ryggsäckar och läxböcker – allt för att att infiltrera ett gäng ungdomar och för att lösa den illegala droghandel som inträffat. Poliserna får strikta riktlinjer om att icke nyttja alkohol, inleda relationer med elever, använda droger mm och samtliga regler blir svåra att efterleva… (Från SF).

Mina tankar: Det var länge sen jag såg en actionkomedi som jag skrattade så mycket åt.

Speltiden: Föll mig till belåtenheten, alldeles lagom, behövs inte kommentera mycket mer på denna punkt…

Skådespelarna: Tycker att Jonah Hill och Channing Tantum har en bra kemi ihop, och det är också dom två som har högst kvalitet framför kameran. Övriga, i birollerna, är väl inte jättebra men får nog ge dom godkänt i alla fall. Och som en liten bonus vi får även se en cameo av Johnny Depp. ~3/5

Musiken: Är inte något speciellt på något sätt, men räknar man det totala soundtracket (”in-film-låtar”) så höjs det en liten bit (svagare 3/5).

Totalt: Underhållande och många skratt. Det kombinerat med en helt okej historia, det ger bra förutsättningar för ett bra omdöme (även om inte alla ”delar” är jättebra på ett enskilt plan). Plus för att jag gillar också en aspekt där det ”drivs” med filmexplosioner vs. ”riktiga” explosioner. Betyget blir en svag…

 

 

Läs även recension hos MovieZine

1 tanke på “21 Jump Street”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.