Hugo Cabret

Titel: Hugo

Premiär: 16 mars

Speltid: 2 timmar 6 minuter

Genre: Drama, Äventyr, Familj

Regi: Martin Scorsese

Skådespelare: Asa ButterfieldChloë Grace MoretzSacha Baron CohenBen KingsleyHelen McCroryEmily MortimerChristopher Lee, mfl.

Handling: Hugo Cabret är en historia om en föräldralös pojke som lever ett hemligt liv inne i väggarna på en tågstation i Paris. Med hjälp av en excentrisk flicka försöker han lösa ett mysterium som kretsar kring hans döda far, den ilskna ägaren till leksaksaffären under honom och ett hjärtformat lås som verkar sakna nyckel. Filmen är baserad på Brian Selznicks prisbelönta och fantasifulla succébok En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret (The Invention of Hugo Cabret) och har belönats med 5 Oscar®. (Från SF).

Mina tankar: Hade ganska stor förhoppningar när de första recensionerna (från USA) kom. Men bra förutsättningar och en bra ensemble. Att den tog hem ett par Oscars gjorde ju inte väntan mindre. Samtidigt kan jag inte sluta förundras över varför man inte har en någorlunda ”jämn” release. Den kom ut förra julen ”over there” och, först 3(!) månader senare får den premiär här – och då har den redan släpps på DVD/Blu-ray i USA.

Speltiden: Trots sina dryga två timmar så tycker inte jag att det blir några längre sekvenser som blir tråkiga. Två, tre gånger när filmen bytte tempo, drog jag en funderade över hur långt det hade gått (och hur mycket som var kvar).

Skådespelarna: En hel hög med etablerade sådana, bortsett från kanske Butterfield (Pojken i randig pyjamas) och Moretz (Kick-Ass). Men bara för att dom inte är ”etablerade” (äldre kanske är ett bättre ord) betyder inte det att dom är dåliga, i det här fallet tvärt om faktiskt. Alla agerar bra, men det är Kingsley, Butterfield och Mortez som är bäst. ~4/5

Musiken: Tycker jag inte var något utomordentligt, förutom i vissa sekvenser möjligen, men trots allt helt okej. ~3/5.

Totalt: Underhållande film, som hade klarat sig fint utan 3D, och är väl genomförd. Snygga effekter och mycket bra foto, lägger en fin grund. Att skådespelarna håller hög klass, skadar ju inte direkt heller. Det blir en…

 

 

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.