Johnny English Reborn

Titel: Johnny English Reborn

Premiär: 7 oktober (Sverige, UK) 28 oktober (USA)

Speltid: 1 timme 57 minuter

Regi: Oliver Parker

Skådespelare:  Rowan AtkinsonRosamund PikeDominic West, Gillian AndersonDaniel Kaluuya, mfl.

Handling: Under åren sedan MI7:s toppspion plötsligt försvann från kartan har han trimmat på sina unika förmågor i en avlägsen region i Asien. Men när hans chefer hör talas om att ett attentat planeras mot Kinas premiärminister måste de snabbt jaga rätt på den högst okonventionella agenten. Snart är Johnny English redo att än en gång rädda världen. (Från SF).

Mina tankar: Tyckte första filmen var bra när den kom ut. Så förhoppningarna på uppföljaren var ganska höga och jag blev inte besviken.

Speltiden – bra disponerad, kanske att det drar ut på det i slutet lite, men det blir inte tråkigt. (Noterat att den är längre än den första filmen, som var ca 1h 30min).

Skådespelarna – Atkinson, Anderson, Pike och de andra gör vad som behövs för att hålla nivån på filmen uppe. Egentligen inte något att klaga på här.

Musiken kanske inte får nån Oscars, men det vara inte dåligt. Hyfsat likt första filmen, om inte minnet sviker.

Totalt en bra och rolig film. Effekterna kanske inte är något att hurra för, men dom funkar, likaså storyn funkar helt okej. Dock fanns det några detaljmissar som syntes ganska klart, t.ex. en scen med en fallskärm. Och sitt klart eftertexten – det bjuds på ytterligare en scen. Och betyget blir en…

 

 

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.