Friends With Benefits

Titel: Friends With Benefits

Premiär: 16 september (Sverige) 22 juli (USA)

Speltid: 1 timme 49 minuter

Regi: Will Gluck

Skådespelare: Mila KunisJustin TimberlakePatricia ClarksonJenna ElfmanBryan GreenbergRichard JenkinsWoody Harrelson, Shaun White, mfl.

Handling: En ung kvinnlig headhunter i New York övertygar en potentiell manlig rekrytering att lämna sitt jobb i San Francisco för att tacka ja till ett jobb i The Big Apple. Trots en ömsesidig attraktion inser de båda att de representerar allt som de båda har sprungit ifrån när det gäller relationer, och bestämmer sig för att bara vara vänner… med förmåner. Det är ett perfekt arrangemang, tills de inser att det inte fungerar och att det inte finns någon relation som inte har förpliktelser. (Från SF).

Mina tankar: Filmen har fått blandade recensioner ”over there”, så jag gick in i salongen utan några förväntningar överhuvudtaget, och lämnar salongen mer än nöjd.

Speltiden var bra upplagt, bra klippt och inte för lång, ganska lagom för en komedi (dock med samma tema som en rom-com ”brukar ha”).

Skådespelarna; båda huvudrollerna, Kunis och Timberlake, gör jobbet – och har faktiskt bättre kemi än jag trodde dom skulle ha. Men även Elfman (Dhrama & Greg), Harrelson (Zombieland) och de andra med biroller spelar bra, och lyfter upp det hela extra.

Musiken kändes lite som ett ”blandband”, och givetvis i komedi-stil med ”stämnings-musik”. Men även med några vanliga låtar (som jag inte kommer ihåg nu vilka det var, förutom ”Soul Sister” med Train(?)). Helt okej!

Totalt är det här en både rolig och, mer eller mindre cliché-artad, rom-com. Den gav många skratt, genom hela filmen. Och det mer viktiga var att jag faktiskt gillade den. Så jag ger den en svag

 

 

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.