Captain America: The First Avenger

Titel: Captain America: The First Avenger

Premiär: 12 augusti (Sverige) 22 juli (USA)

Speltid: 2 timmar 4 minuter

Regi: Joe Johnston

Skådespelare: Chris EvansHugo WeavingSamuel L. JacksonTommy Lee JonesHayley AtwellDominic CooperToby Jones, mfl.

Handling: Steve Rogers deltar frivilligt i ett experiment som förvandlar honom till supersoldaten Captain America. Tillsammans med Bucky Barnes och Peggy Carter inleder Rogers, i Captain Americas skepnad, ett krig mot den onda organisationen HYDRA, ledd av Red Skull. (Från SF).

Mina tankar: Jag tänkte att jag lika gärna kunde gå och se den för att ”värma upp” inför The Avengers som kommer nästa år. Främst för att dessa Marvel-filmer ”knyts ihop” med varandra (om man ser klart HELA eftertexterna). T.ex. Iron Man 2 ledde fram till Thor och den här till The Avengers.

Speltiden var till en början ganska seg, karaktärsintroduktionen, för att sen komma till själva storyn. Och i samband med det dras upp i takt. Och för att vara en Marvel-film så var den i lika längd (ca 2 timmar).

Skådespelarna var faktiskt riktigt bra. Evans som Captain America gör en av sina bättre roller, men också Weaving (som skurken) och resten spelar bra.

Musiken var, för mig, något som inte direkt utmärkte sig. Men visst, det var ett instrumentalt soundtrack någonstans där i bakgrunden. Så det får totalt sett över hela filmen – godkänt.

Totalt sett en mycket bra actionfilm. Dock med vissa defekter i den visuella bearbetningen (skalor/storlek), men överlag så var det bra gjort. 3D:n var ganska bra, dock sämre i de snabba scenerna. Betyget blir en…

 

 

Sen så rekommenderar jag stark(t) (referens till Iron Man a.k.a Tony Stark) att man ser tidigare filmer inom Marvel Cinematic Universe (Iron Man filmerna, The Incredible Hulk, Thor), så man har lite koll på karaktärer hit och dit. Då början på den här hade, vad jag antar, vad lite trådar till Thor (som jag inte har sett – än) och även en anknytning till Iron Man.

Läs även recension hos MovieZine

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.