Super 8

Titel: Super 8

Premiär: 17 juni (Sverige) 10 juni (USA)

Speltid: 1 timme 51 minuter

Regi: J. J. Abrams

Skådespelare: Joel CourtneyKyle ChandlerRon EldardNoah EmmerichElle Fanning mfl.

Handling: Ett par kompisar håller på att spela in en zombie-film (med super 8-film). En scen ska göras, nattetid, vid tågstationen och mitt under pågående inspelningen så sker en tågolycka (tåget tillhör militären). Efter kraschen så rymmer något stort ur en av vagnarna, innan militären kommer dit. Plötsligt börjar både människor och djur försvinna, och barnen tar upp jakten för att se vad som ligger bakom detta mysterium.

Mina tankar: På förhandsvisning, och tja, vart ska man börja? Jag tycker filmen tar fart ganska fort. Sen rullar det på ganska bra, man har en känsla om vad som kommer att hända härnäst – ibland har man rätt och ibland inte…

Thriller-stämningen blandas med humor (som faktiskt funkar, tackvare karaktärernas ”egenskaper”) och även en bit kärlek (se postern, så behöver jag inte säga nåt 😛 ).

Speltiden var helt ok, lagom lång, tycker inte att det ”dras ut” på något. Men å andra sidan vet jag inte hur lång ”director’s cut” är.

Då historien utgår från barnen så tycker jag att ensemblen funkar bra, det blir ju sevärt i alla fall.

I nu läget komma på att jag har sett en ”liknande” film (E.T.?) och jag ger den;


Läs även recension hos MovieZine

2 tankar på “Super 8”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.