Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten

Pirates of the Caribbean: On Stranger TidesOrginaltitel: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Premiär: 18 maj (Sverige) 20 maj (USA)

Speltid: 2 timmar  19 minuter

Regi: Rob Marshall

Skådespelare: Johnny Depp, Ian McShane, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Kevin McNally, Keith Richards mfl.

Handling: Denna gång är Jack Sparrow (Depp) ute efter att hitta Ungdomens källa. Det visar sig senare att det inte bara är Sparrow själv som vill hitta källan, utan också spanjorerna och britterna. Sen börjar en ”katt-och-råtta-lek” om vem som ska hitta källan först. Med diverse faror som står i vägen så blir det ett äventyr utöver det vanliga.

Mina tankar: Jag kan tycka att det känns som Pirates-serien börjar mjölkas ur lite här. Visst, jag tycker att det var ”trevligt” med en till film. Den var visuellt snygg gjord, en bra ensemble med Depp, Rush (Barbossa) och McShane (Svartskägg) i spetsen och en cameo av Richards.

Dock att sitta i biosalongen i nära 2½ timma’ känns lite i längsta laget, i alla fall för den här filmen, med tanke på dess innehåll.

Den humor som fanns i dom tre första filmerna har försvunnit till viss del, visst det fanns tillfällen där smile-groparna kom fram, men det ”lyfter” inte filmen som tidigare gånger.

Men jag tror inte att ”Pirates”-fansen lär bli besvikna på I främmande farvatten. Men jag ger den ”bara”…

 

 

Läs även recension hos MovieZine

SPOILER (markera text för att läsa): Sitter man kvar hela eftertexten så finns det återigen ett litet filmklipp som ska leda för en ny väg för ännu en film (eller två). Då manusförfattarna och producenter har yppat på att det ska bli en ny trilogi (återstående delar planeras att spelas in back-to-back).

1 tanke på “Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.